8 leggyakoribb téma

Ismerje meg a torma konyhai felhasználásának népszerű módjait

592
HOZZÁSZÓLÁS:

A torma a savanyúságok eltevésénél nélkülözhetetlen fűszer, a kellemes ízhatás mellett tartósít is.

Legismertebb elkészítési módja az ecetes torma:

A vízhez ízlés szerint sót, cukrot, ecetet adunk, és a lével leöntjük a tormareszeléket. Kedvelt körítés forró kolbászhoz, virslihez, főtt sonkához, marhahúshoz, halhoz.

Felhasználható szendvicskészítésnél is:

A reszelt tormát összekeverjük annyi tejföllel, hogy kenhető masszát kapjunk, megkenjük a sonkaszeleteket, és összehajtva a megvajazott szendvicskenyérre helyezzük őket. A tetejét tojásszelettel vagy szendvicskrémmel díszítjük. A tejszínhabban elkevert tormareszelék különlegesen jóízű.

Felhasználhatjuk hidegtálak díszítéséhez vagy szendvicsek ízesítéséhez.

Melegszendvicshez kitűnő a reszelt torma!

Egy kiflit félbevágunk, a belsejét kiszedjük, kicsit megvajazzuk, majd félbevágott virslit vagy kolbászt helyezünk belé, megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt tormával, és beborítjuk vékony sajtszeletekkel.  Kivajazott sütőlemezre helyezzük, és 10 percre a sütőbe tesszük.

Többféleképpen készíthető ízletes tormamártás

Például:

  • Főtt marhahús mellé: 4-5 evőkanál reszelt tormát összekeverünk egy-két merőkanál húslevessel, majd ízesítjük ecettel, cukorral, és díszítjük a húslevesből kivett sárgarépával.
  • A tejfölös tormamártás elkészítési módja: 5-6 evőkanál reszelt tormát összekeverünk 1 dl húslevessel, és négy-öt percig fedő alatt pároljuk. Utána felengedjük még egy-két merőkanál húslevessel, és állandó keverés mellett behabarjuk 1 dl tejföl és 2 evőkanál liszt keverékével. Ízesíthetjük kevés ecettel, cukorral, mustárral.

Szendvicsek készítéséhez kitűnő a tormás vaj!

10 dkg vajban elkeverünk egy evőkanál reszelt tormát, karikákra vágott kifliket megkenünk vele, és ráhelyezünk egy-egy karika kolbászt. A tetejére vékony szelet sajtot teszünk, majd Piros Arannyal díszítjük a miniszendvicset. 10 percre sütőbe tesszük, és melegen tálaljuk.

Fejes saláta tormával

2-3 fej saláta megmosott, megszárított leveleit üvegtálra helyezzük, majd öntetet készítünk 2 dl tejföl, 2 evőkanál reszelt torma, ízlés szerint cukor, ecet, kevés mustár, evőkanálnyi citromlé keverékéből. ⇒ A salátaleveleket ezzel a mártással leöntjük, és keménytojás-karikákkal diszitjük. Egytálételként is ajánlható.

Hideg húsok tálalásához:

Egy kilónyi főtt marhahúst vagy sült húst vastagon meghintünk reszelt tormával, majd bevonjuk a következő mártással: 2 dl tejfölt elkeverünk kevés cukorral, apróra vágott vagy lereszelt ecetes uborkával, kevés mustárral és reszelt citromhéjjal. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és egy-két órára hűtőszekrénybe helyezzük.

592
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

129
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]